Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


„Ne várjatok vezetőkre, tegyétek meg magatok, ember az embernek”
Kalkuttai Boldog Teréz

 

 

Egyesületünk arculata, hitvallása

 

2010-ben az Egyesület az elmúlt év során történt megújulása, valamint a 2009. évben szerzett tapasztalatai alapján saját arculat-kialakítást hajt végre.

A lovasberényi Cziráky-kastélyban végzett eredményes és élvezetes munka kielemzése után arra az elhatározásra jutottunk, hogy egy- egy akciónk során megpróbáljuk feleleveníteni a műemlék-gondozás, műemlékápolás, műemlék-támogatás esetében is a régi kaláka-szokást, vagyis összeállunk az egyesület tagjaival, és a helyi civil erőkkel, akik szintén támogatni kívánják a műemlékeket, s az egyesület munkáját, és együtt kétkezi munkával kitakarítjuk, kimeszeljük, lemázoljuk, kigyomláljuk a területet – melyik mit kíván. Sitt-elhordás, rendrakás, csinosítás, díszítés, virág, kép, gyertya ide-oda – és máris nem az a romos, lehasznált állapot tekint vissza ránk. A műemlék bemutatásának megszervezése, egy kis fénykép-, vagy fotótabló kiállítás a látogatók számára máris bevételt teremt, és a turistaforgalom megindulását eredményezheti.

  

Kép

Aktivistánk a lovasberényi Cziráky-kastély oldalszárnyának ajtaját mázolja

 

Pénzünk nincs sok, és ahogy a jövő alakul körülöttünk, nem is remélhetünk sokkal többet – egyenlőre. De van kezünk és lábunk, szerszámot találunk, szakemberek lévén a tudás fejünkben, alkotókedv a szívünkben – az ilyesmi felajánlása is jelenthet TÁMOGATÁST a műemlékeink számára, olykor többet, mint első hallásra gondolnánk.

A napi jól végzett munka után pedig mindazok, akik részt vettek benne, jutalomban részesülnek: egy koncert szervezésével, színdarab előadásával együtt elszórakozunk, vagy egyszerűen csak egy bográcsvacsora elfogyasztása során a tábortűz mellett ismerkedve, beszélgetve, adomázgatva szorosabbra fűzhetjük a kapcsolatot szakember és civil, A MŰEMLÉK ÉS AZ EMBER között. A rendezvényeken, amiket szervezünk, ingyenes részvételt biztosítunk azoknak, akik munkánkban részt vettek.
Állandó segítőinkkel pedig, akik aktív tagjainkká válnak, minden évben kirándulni indulunk, hogy megismerjük mindazt, amit ápolunk, a műemlékek világát, és lévén szakmabeliek, különleges kulisszatitkokba pillanthatunk be.

 

Kép

Rendezvény Lovasberényben 2009.


Sok ember vallja műemlékszeretőnek, hazaszeretőnek, a magyar kultúra elkötelezettjének magát. MI ALKALMAT BIZTOSÍTUNK A SZÁMÁRA, HOGY MINDEZT TETTEKKEL IS BEBIZONYÍTHASSA!

 

 Épp ezért az Egyesületünk sok szeretettel meghív minden tettre kész honfitársunkat azokra a helyszínekre, ahol az elkövetkezendőkben kisebb-nagyobb munkákat szeretnénk elvégezni. A munka során lehetőség nyílhat arra is, hogy beavassuk a tettre kész civil támogatókat a műemlék ápolás-kezelés titkaiba, és összehozzuk őket a szakma képviselőivel. Aki pedig a munka során kedvet kap, s van ideje, s ereje hozzá, aktív tagunkká válva ingyen vehet részt rendezvényeinken, és lehetőség szerint ingyen, vagy kedvezményesen vehet részt kirándulásainkon.

 

 Kép

Készül a tablókiállítás állványzata Lovasberényben

Kép

A kész kiállítás

  

Terveinket honlapunkon, vagy a helyszínen, plakátokon tesszük közzé, s amennyiben komolyabb igény mutatkozik rá, szükség szerint hírlevelet is indítunk.

Ötleteiket, felajánlásaikat az alábbi villanypostacímre várjuk:

szem.2007@gmail.com

 

Aktuális felhívásunk


a SzEM csapata

 

A mappában található képek előnézete Munkánk Lovasberényben 2009

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.