Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bál a Balsorsú Műemlékekért 2011

2010.11.19

 

Kedves Kollégák, Kedves Barátaink!


Ezúton adjuk hírül, hogy jövőre ismét várjuk az adakozni és bálozni szerető közönséget a


balsorsú műemlékek javára rendezett 10. jótékonysági bálunkon!


A bál időpontja 2011. február 5. szombat, helyszíne a Budapest, V. kerület, Egyetem tér 1-3. szám alatt található ELTE Központi Épület Díszterme.


A korábbi bálokhoz hasonlóan – immár tizedik alkalommal! - ezúttal is az a tervünk, hogy amellett, hogy egy egész estés farsangi vígasságban mulassunk együtt - beszélgessünk, táncoljunk, kötetlenül találkozzunk -, közös összefogással vegyünk óvó szárnyaink alá egy balsorsú műemléket.

A bál bevételét ennek felújítására fordítjuk.


Elsősorban olyan műemlék helyreállítására várunk javaslatot, amely a várható ötszázezer és egymillió forint közötti bevételből, illetve az esetleges további, meglévő támogatási forrásokból reálisan helyreállítható egy éven belül. Ezen forrás nagyságrendje elsősorban kisebb restaurálási, illetve rész-helyreállítási munkákra, népi építészeti emlékek felújítására adhat módot.


A támogatandó munkákra vonatkozó javaslatokat - melyeknek tartalmazniuk kell a műemlék rövid bemutatását, fotóit, az elvégezni tervezett munkát, az egyéb támogatások, források megnevezését -


2011. január 14-ig


lehet benyújtani Okrutay Miklósnál, a báli szervezőbizottság tagjánál, az alábbi címen: muemlekbal@gmail.com


A pályázatokat az alulírott szervezőkből álló zsűri bírálja el. A korábbiakban már bevált megoldás szerint a zsűri több alkalmas helyszínt választ ki, a támogatásra legméltóbbat a báli közönség szavazza meg.


Ahhoz, hogy a bál eredményes legyen, és a pályázat nyertes műemléke ennek a nagyszerű eseménynek a nyomán megújulhasson, a szervezők mindannyiunk segítségére számítanak.

Hirdessük a bált a műemlékek iránt elkötelezett, és nem utolsó sorban táncos lábú ismerőseink körében, keressünk olyan támogatókat, akik akár tombolatárggyal, akár egy nagyobb összeggel is hozzá tudnának járulni a helyreállítás sikeréhez!


A bálra vonatkozó további részletes híradással később szolgálunk.


Jó készülődést kívánva, szeretettel:


Völgyesi Krisztina-Deli Sándor-Dr. Janotti Judit-Okrutay Miklós–Szatmáriné Mihucz Ildikó

 

Beszámoló a 2010. évi báli eseményekről

 

A 2010. évi bál bevételeinek nyertese - az abaújvári református templom középkori freskói

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.